Call us

Nieuws

Nieuw bedrag forfaitaire kilometervergoeding vanaf 1 juli 2019

Een werknemer (of bedrijfsleider) die met zijn eigen wagen beroepsmatige verplaatsingen doet, kan hiervoor door zijn werkgever (of vennootschap) vergoed worden op basis van een forfaitaire kilometervergoeding. 

Het bedrag van deze vergoeding wordt jaarlijks aangepast op 1 juli.  Tot en met 30 juni 2019 bedroeg de vergoeding 0,3573 euro per afgelegde kilometer.  Sinds 1 juli 2019 bedraagt het nieuwe tarief 0,3653 euro per kilometer.

Merk op dat je uiteraard niet verplicht bent om je aan deze vergoeding te houden.  Als je kan aantonen dat de werkelijke kosten van jouw wagen meer bedragen van deze forfaitaire vergoeding, dan mag je ook deze hogere vergoeding gebruiken.

Bovendien vindt de fiscus (hierbij zeker niet altijd gevolgd door de rechtbanken) dat deze vergoeding enkel mag toegepast worden als er niet meer dan 24.000 kilometer op jaarbasis worden gereden.  Bij een hoger aantal kilometers eist de fiscus dat je toch de werkelijke kosten bewijst.

Hou er tot slot rekening mee dat de verplaatsing van uw woonplaats naar uw vaste plaats van tewerkstelling onder het zogenoemde ‘woon-werkverkeer’ valt, en dus (fiscaal) niet als beroepsverplaatsing beschouwd wordt.

Gepost op 30/06/2019
TOP Accountants - Theys Otten & Partners
Kantoor Brecht & Turnhout

Algemene voorwaarden - Privacy - Disclaimer
edit afsluiten