Call us

Nieuws

Wat met de BTW als er een Brexit komt?

Uiterlijk 31 oktober 2019 verlaat de UK de Europese Unie (of vroeger).  Wat is van belang op het vlak van BTW bij een Brexit ?

Kortweg zal na een Brexit de UK worden beschouwd als een derde-land, zoals Zwitserland of China.

Nu is het zo dat als je goederen aankoopt in de UK, er bij de invoer in België geen BTW moet worden betaald, integendeel wordt de BTW verlegd naar uw periodieke BTW-aangifte.  Dit op voorwaarde natuurlijk dat je een geldig Belgisch BTW nummer opgeeft aan je Britse leverancier en de goederen naar België worden gebracht.

Na een Brexit is dit echter niet meer van toepassing. Er zal dan bij invoer aan de douane effectief Belgische BTW moeten worden betaald, die je pas in uw eerstvolgende BTW-aangifte dan weer in aftrek kan brengen. Het blijft in zekere zin dus wel een nuloperatie, doch je zal de BTW dus effectief moeten voorschieten, wat op het vlak van cash-flow nadelig is, zeker als je veel invoert vanuit de UK.

Er is hier echter een oplossing voor : een vergunning ET 14000 aanvragen.  Kortweg komt het er bij deze vergunning op neer, dat je dan ook bij invoer uit de UK, de BTW mag verleggen naar je eerstvolgende BTW-aangifte.

Uiteraard kan TOP-ACCOUNTANTS je bijstaan bij het vragen van zulks een vergunning.
<![if !supportLineBreakNewLine]>
<![endif]>

Gepost op 30/06/2019
TOP Accountants - Theys Otten & Partners
Kantoor Brecht & Turnhout

Algemene voorwaarden - Privacy - Disclaimer
edit afsluiten